İZA SİGORTA sigorta şubeliği
Sigorta acenteliğinden farklı olarak birçok sigorta şirketi ile anlaşması olan, kendi teknik operasyon kadrosunu bünyesinde bulunduran güçlü bir sigorta acentesinin resmi şubesi olarak faaliyet göstermektir
Sigorta şubesi, sigorta acentelerine şubelik almış olduğu sigorta acentesine bağlı çalışan ve sigorta sözleşmesine aracılık eden işletmelerdir. Sigorta şubeleri ana sigorta acentelerine doğrudan bağlıdır ve onlar adına tüm ürünlerinin tanıtımını ve pazarlamasını yapmaya yetkililerdir.
SİGORTA ŞUBESİ & ACENTASI AÇMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR
Bir sigorta acente şubesi açmak için gerekli şartlar;
Şube Müdürü: Sigorta acente şubesi açmak için ilk şart şube müdürüdür. Şube müdürlüğü şartları ise;
- SEGEM belgesinin bulunması (Teknik Personel Yeterlilik Sınavı)
- Öğrenim düzeyine göre aşağıdaki mesleki deneyim süresini tamamlaması
- 4 yıllık “Bankacılık ve Sigortacılık” mezunu ise sigorta sektöründe mesleki deneyim aranmaz
- 4 yıllık farklı herhangi bir bölüm mezunu ise sigorta sektöründe 18 ay mesleki deneyim aranır
- 2 yıllık “Bankacılık ve Sigortacılık MYO“ mezunu ise sigorta sektöründe 24 ay mesleki deneyim aranır.
- 2 yıllık farklı bir bölüm mezunu ya da lise mezunu ise şube müdürü olunamaz.
- 2008 ve öncesinde A acenteliği bulunan kişiler eğitim şartı aranmaksızın şube müdürü olarak atanabilirler.
- Sabıka kaydının bulunmaması.
- Şube müdürü olarak çalışacak kişi, Şubelik alınan Sigorta acentesinin SGK’lı çalışanı olacaktır.
Kuruluş masrafları: Sigorta Şubeliğinin açılması için gerekli masraflardır. Şube başvurusu sonrasında yapılan görüşmelerde Sigorta Acentesi tarafından belirtilir.
Bu şartları sağlamanız halinde sizden talep edilmiş olan Sigorta Şubelik evraklarının tamamlanmasının ardından 2 hafta içerisinde şubelik resmi işlemleri tamamlanmış, şubelik açılışınız gerçekleşmiş olacaktır.
SİGORTA ACENTE ŞUBELİĞİ KAR ETTİRİR Mİ?
Sigorta acente şubeliği karlı bir iştir. Sigorta şubeliği açtığınızda portföyünüzün genişliği ve doğru pazarlamayla yüksek kar elde edebilirsiniz. Özellikle de yüksek komisyona sahip sigorta ürünlerinin pazarlanmasıyla alacağınız komisyon elde edeceğiniz kar artacaktır. Özellikle Sağlık Sigortası ,
Konut Sigortası, İş yeri Sigortası, Hayat Sigortası ve Ferdi kaza Sigortası yüksek komisyonlu sigorta ürünleridir.
SİGORTA ŞUBELİĞİ KAR MARJI NEDİR?
Sigorta şubesi olarak yaptığınız tüm poliçe üretimlerinden kar elde edersiniz. Her sigorta türünün kar oranı farklıdır. Sigorta şubeliğinde ortalama kar marjı net sigorta priminin % 10’u ile % 20’si arasındadır. Trafik ve kasko sigortası haricinde ne kadar fazla üretim yapılırsa kar marjı da o derece yükselecektir. Bazı sigorta ürünlerinin komisyon getirisi ( Sigorta net primi üzerinden komisyon )
SİGORTA ŞUBELİĞİ KOMİSYON ORANLARI NEDİR?
Sigorta şubeliğinde poliçe komisyonu üzerinden kar paylaşımı yapılır. Bu paylaşım %65 – %70 arasında değişmektedir. Örneğin bir kasko sigortası 100 lira komisyon getirisi sağladıysa şubesi olduğunuz acente sizinle bu komisyon üzerinden anlaştığınız oran doğrultusunda komisyon paylaşımı yapar. Şubelik başvurusu yapılırken komisyon paylaşımı dikkat etmeniz gereken hususlardandır.
Sigorta acenteleri sektördeki vergi, harç, teminat mektubu gibi maliyetlere katlanırken sigorta şubeleri bu maliyetlere katlanmamaktadır. Bu maliyetlerden dolayı sigorta şubesi açmak karlı mıdır sorusunun cevabı “Evet, karlıdır.”